O nás

Pracujeme poctivo, milujeme srdcom.

na-vrch-do-clanku

Sedíme s Matúšom pri kvalitnom slovenskom „sajderi“, spomíname a smejeme sa.

Je to už 16 rokov dozadu, keď sa spolu hrali v škôlke na záhrade a hádzali si piesok do očí.

fotka-zo-skolky

Prišiel však deň, keď sa naše cesty rozišli. Ako dieťa, každý máme sny. Môj sen bol stať sa supermanom, Matúš také veľké ambície nemal. (ha-ha) Je však dôležité, že moje vysnené povolanie sa mi nepodarilo dosiahnuť a naše cesty sa zase raz, po viac ako 5 rokoch, stretli.

Naše nasledovné stretnutie bolo v Nitre na univerzite. Hneď na začiatku štúdia sme prišli na to, že v škole sa nedokážeme naučiť veci, ktorým sa chceme venovať. Vedel som, že Matúša to ťahá do podnikania, venuje sa včeláreniu a vyrába domáci med. Obaja sme neustále v sebe nosili túžbu niečo dosiahnuť. Začali sme sa preto vzdelávať mimo univerzity. Čo nás ešte viac lákalo, bolo cestovanie. A preto sme sa párkrát spolu vybrali do zahraničia.

londyn-1

Počas cestovania sme si začali všímať malé rodinné obchody, farmy a tržnice plné života s domácimi výrobkami. Domáci si ich s radosťou kupovali v domnienke udržania zdravia svojich rodín a podpory poctivej domácej práce.

Nikdy som si neuvedomil, čo môže za výrobou medu stáť. Poprosil som teda Matúša, aby ma vzal so sebou. Vzal ma do údolia liptovských hôr, v prekrásnej panenskej prírode. Práve tam som pochopil, koľko práce sa skrýva za poctivým domácim medíkom. Ako sa hovorí: „Nie je to med lízať.“

krajo-s-ramikom

Tam vznikla myšlienka a aj túžba zmeniť to, ako ľudia vidia niektoré domáce produkty. Zároveň chceme svojou prácou spojiť chuť medu, vytvoriť mu jedinečný obal a ukázať ľudom, koľko práce je za naším domácim produktom.

Chceme ti dať ochutnať poctivo a s láskou vyrobený med z nášho domova. Veríme, že naša snaha bude drobnou, ale významnou zmenou vo svete domáceho produktu.